KONSERT SEARCH ‘ROCK N ROLL PIE’ BAKAL BERAKSI DI KUANTAN OKTOBER INI.

0

Kumpulan Search ialah sebuah kumpulan yang tak perlu lagi diperkenalkan. Dikenali sebagai salah sebuah pelopor muzik rock dalam bidang muzik arus perdana semenjak dekad 1980-an. Semenjak ditubuhkan pada Mei 1981, kugiran ini telah menghasilkan lebih 12 album studio yang telah terjual beratus ribu unit, berpuluh-puluh lagu hits yang hangat diputarkan di corong-corong radio, ratusan lagi konsert yang sering terjual habis tiketnya, sepanjang sejarah mencecah berdekad dalam industri muzik Malaysia, menjadikan mereka antara kumpulan rock yang terunggul di Malaysia sepanjang tahun 1980-an dan 1990-an dan masih lagi relevan hingga ke hari ini.

Setelah mencapai kejayaan pada Konsert Search Rockin’ On Rooftop yang dihadiri lebih 3,000 peminat tahun lepas kini Search akan kembali untuk bertemu peminat-peminat di Pantai Timur khususnya Kuantan setelah lebih dari 10 tahun tidak membuat persembahan disana. Konsert Search ‘Rock ‘N’ Roll Pie’ yang julung-julung kali akan diadakan di Kuantan ini akan bertempat di Stadium Sukpa, Kuantan pada Sabtu 21 Oktober 2023. Konsert akan bermula pada jam 9 malam.

Konsert Search ‘Rock ‘N’ Roll Pie’ yang dianjurkan kali ini akan berlangsung selama 2 jam. Semestinya mereka akan mempersembahkan lagu-lagu hits yang boleh dikatakan “sing along songs”akan dibawakan secara live oleh kumpulan Search.

“Konsert Search ‘Rock ‘N’ Roll Pie’ ini adalah hadiah istimewa buat peminat Search di pantai timur yang sentiasa menyokong mereka sepanjang 42 tahun mereka dalam industri muzik tanah air” ujar Nordin Taib selaku ketua kumpulan Search.

Peranan besar juga di kreditkan kepada Space Limitless selaku rakan strategik, Gitar Legend dan JS Music selaku penaja, Grand Darul Makmur Hotel sebagai hotel rasmi dan THR Gegar Selaku radio rasmi.

Tiket-tiket bagi konsert ini telah mula dijual sejak July 2023. Tiket-tiket berharga RM95 (duduk) dan RM130 (berdiri) boleh didapati secara online di www.ticket2u.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *