KUALA LUMPUR, 13 APRIL 2023 –

Nama penyanyi Elizabeth Tan tidak perlu diperkenalkan lagi dalam persada muzik tanah air. Keberuntungan Elizabeth atau mesra disapa Lizzy ini apabila kebanyakan lagu yang dihasilkan berjaya diterima baik.
Malah, keunikan vokal dimiliki itu turut membuatkan Lizzy menjadi antara penyanyi wanita yang memiliki pengikut dan peminat tersendiri hingga lagu yang dilancarkan menjadi siulan anak muda.

Terbaharu, bersempena sambutan Syawal tahun ini, Lizzy menghadiahkan peminatnya dengan lagu raya berjudul Raya Cun hasil ciptaan sepenuhnya oleh Diandra Arjunaidi, Mage dan Efry Arwis.

Menariknya, lagu Raya Cun ini adalah lagu raya pertama Lizzy sepanjang lebih lapan tahun menjadi penyanyi.
Lizzy berkata, lagu Raya Cun hasil kerjasama Universal Music Malaysia dengan Lion Music Group itu sangat mesra pendengar selain ia cukup dekat dengan kehidupan semua yang menyambut Hari Raya Aidilfitri.

“Lagu Raya Cun ni ringkas saja. Ia mengenai kecoh suasana kemeriahan di pagi raya. ‘Vibe’ lagu ni memang gembira dan kita ada memasukkan elemen penting hari raya yang mana saya berasa semua orang sudah tahu seperti baju raya, duit raya dan banyak lagi,” katanya.

Menurut Lizzy, tiada sebab untuk dia menolak untuk merakamkan lagu ini kerana menyifatkan ia lagu raya yang cukup menarik dan sesuai dengan karakter vokal dimiliki.

Raya Cun sudah dilancarkan secara rasmi sejak 7 April lalu di kesemua platform digital seperti Spotify, Apple Music, KKBOX, Deezer dan YouTube Music manakala video muzik sudah boleh ditonton di saluran Youtube Universal Music Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *