Restoran Mak Kimbong dan Experiment Kitchen bergabung untuk “Projek Ramadan MAHA BUFFET”

0
Muhammad Hazim bin Yahaya Pengarah Projek MAHA Buffet dan Khairul Amilin Bin Abdul Rahman Pengarah Projek MAHA Buffet. Foto: Azudiin AHmad Zin.

Projek MAHA BUFFET ini melibatkan dua otai dalam dunia FNB iaitu Restoran Mak Kimbong dan Experiment Kitchen yang berpengalaman lebih sedekad dalam bidang masakan. Mereka yang terkenal dengan menu tengahari seperti sotong gergasi bakar & western food telah bergabung bagi menjayakan projek mega Ramadhan ini. Projek MAHA BUFFET ini bermula pada Ramadhan ketiga iaitu 25 March 2023 sehingga 20 April 2023 bermula 6.30pm — 9.30pm di Dewan C, MAEPS Serdang.

MAHA BUFFET mempunyai lebih 200 jenis menu setiap hari dan 20 stall live cooking menu yang terdiri dari masakan kampung, western, pencuci mulut, kuih-muih & menariknya di MAHA BUFFET turut menyediakan Kids Food Station supaya kanak-kanak juga turut menikmati menu berbuka yang lazat & menepati citarasa anak-anak.

Dengan tagline “Family Friendly Buffet’,mereka menawarkan pelbagai aktiviti menarik untuk dilakukan seisi keluarga sebelum dan selepas waktu berbuka. Antaranya seperti Arcade Game, Bouncing Castle, PS4 Game Station, Origami & pelbagai lagi aktiviti menarik. Lebih menarik setiap hari akan diserikan dengan persembahan dari LIVE BAND, artis nasyid & perkongsian dari penceramah- penceramah serta ustaz terkenal tanah air seperti Ustaz Shamsul Debat, Ustazah Siti Nor Bahyah dan ramai lagi sepanjang bulan Ramadan.

MAHA BUFFET juga ada menyediakan Al-Quran di ruang solat orang kurang upaya untuk mereka yang nak menghabiskan masa membaca alquran sementara menunggu waktu berbuka puasa.

Ruang makan yang luas dan berhawa dingin sepenuhnya pasti akan memberi keselesaan kepada keluarga yang datang untuk meluangkan masa iftar bersama. Kemudahan lain seperti surau yang luas, ruang parking luas dan percuma, malah MAHA BUFFET turut menyediakan ruang parking VIP & Valet Parking untuk memudahkan semua pengunjung yang datang.

Setiap masakan itu dimasak dengan penuh kasih sayang & teliti penyediaanya. Bab makanan ni, kebanyakan memang cerewet tapi kami yakin di MAHA BUFFET, anda tidak akan menyesal.

Harga yang ditawarkan juga sangat berbaloi. Hanya RM89.90 SAHAJA untuk dewasa & RM49.90 untuk kanak-kanak/OKU/Warga emas serta PERCUMA bagi kanak-kanak berumur 4 tahun kebawah. Sangat berbaloi untuk nikmati:

200 jenis menu pelbagai jenis
Lebih 20 aktiviti untuk kanak-kanak
2 mega Kids area
Persembahan artis terkenal
Perkongsian penceramah terkenal tanah air Ruang makan berhawa dingin sepenuhnya Parking PERCUMA .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *