PENGUSAHA SHELL AREA ‘CO6’ SELANGOR SUMBANG PAKAIAN RAYA.

0

Subang Jaya, Selangor, 13 April 2023

Pengusaha Shell kod area CO6 yang mempunyai 25 buah stesen meliputi kawasan Puchong, sebahagian Petaling Jaya dan Shah Alam telah menganjurkan Majlis sumbangan kepada anak-anak yatim dan asnaf dari Sekolah Rendah Agama Bandar Kinrara 5, Puchong.

Majlis sumbangan ini telah diadakan di Mydin Mall, Subang Jaya USJ 1. Seramai 53 orang pelajar yang terdiri daripada anak-anak yatim dan asnaf berumur diantara 7 hingga 12 tahun telah diiringi oleh 7 orang ustaz dan ustazah dan dibawa ke Mydin Mall dengan menaiki bas sekolah. Majlis yang berlangsung dari 11:30 pagi sehingga 3 petang ini telah dijayakan dengan kerjasama seramai 25 orang pengusaha stesyen minyak Shell.

Tujuan program ini adalah untuk meraikan dan membantu anak-anak yatim dan asnaf membeli keperluan untuk menyambut sambutan Hari Raya. Pengusaha-pengusaha Shell mendapat peluang untuk bersama-sama memilih keperluan anak-anak ini seperti baju kurung, baju melayu, tudung, kasut dan sebagainya.

Menurut wakil CO6, Puan Hani Saleh, “Kami sangat berbesar hati dapat meringankan beban keluarga anak-anak yatim dan asnaf dalam persiapan menyambut Hari Raya. Program ini adalah tanggungjawab sosial daripada pihak kami. In Sya Allah dengan peruntukan sebanyak rm8,000.00 bagi tahun ini dapatlah kami meneruskan program lain. Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Mohd. Haniff Bin Tajul Urus (Pengurus kawasan CO6), pihak pengurusan Mydin Mall, Guru Besar dan guru-guru Sekolah Rendah Agama Bandar Kinrara 5, ibubapa, pihak media massa dan semua yang menjayakan program ini.” jelas Puan Hani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *